Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

26 december, 2014

In de hoofdrol - Hooimeijer beschuit

In de vorige eeuw was de fabriek van Hooimeijer in Barendrecht een belangrijke werkgever. Na een reeks van overnames, besloot men over te stappen op het gebruik van de merknaam Haust van één van de overgenomen fabrieken. Deze oude bioscoopreclamefilm die de filmfabriek Polygoon-Profilti maakte, gebruikt nog de oude merknaam Hooimeijer.  De film was volledig verkleurd tot een paarse massa. Andere kleuren waren bijna nergens meer te zien. Omdat dit filmpje een mooie indruk geeft van bioscoopreclame in de vijftiger jaren, heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk van de kleuren weer terug te halen. Bekijk ook het reclamefilmpje "Ze kunnen er tegen" elders op deze site.