Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

09 juli, 2016

Fruitteelt en verwerking in 1939

In maart 1940 zou de Coöperatieve Tuinbouwveilingvereniging  “Barendrecht en Omstreken” 25 jaar bestaan. Voor de viering van het jubleum is er in 1939 een film gemaakt. Het werk op en rond de veiling, maar ook de verschillende agrarische activiteiten in het verzorgingsgebied werden gefilmd. Dit is het deel dat de teelt van hardfruit rond Barendrecht en in de Hoeksewaard als onderwerp heeft.
De originele film bestaat helaas niet meer, maar dit is een vanaf VHS band bewerkte kopie. Om het voor de kijker van nu te duiden is er tevens commentaar en geluid aan toegevoegd.



Bekijk ook de delen : De tuinbouwveiling Barendrecht & Omstreken in 1939
en : Aardbeien, teelt en verwerking in 1939 te Barendrecht