Delen ?

VOOR WIE ?

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultuur en erfgoed in de vorm van films of podcasts met historische onderwerpen uit de regio Rotterdam en Barendrecht. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site dus regelmatig. en zet hem bij uw favorieten.

Creative Commons-Licentie
Op de inhoud van dit blog is een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie van toepassing. Daarmee is het onbewerkt overnemen, insluiten en verspreiden , mits met bronvermelding, toegestaan. Condities voor andere toepassingen op aanvraag.

12 oktober, 2016

1956 Leen Groenenboom bezoekt de Groenteveiling

Voor zijn naar Canada geƫmigreerde zoon Bas liet Leen Groenenboom uit Rijsoord in 1956 een film maken waarin hij de voor zijn zoon bekende plekken en de familieleden met hun werkzaamheden liet zien. Dat 8mm geluidloze filmmateriaal kreeg ik van de familie Groenenboom om het geschikt te maken voor vertoning op deze website. Een deel van die filmbeelden toonden dit bezoek aan de Coƶperatieve Groenteveiling Barendrecht & Omstreken dat nu hier als apart onderwerp te zien is.


01 oktober, 2016

VELO producten in het museum

In deze film interview ik Jan Visser over zijn tijd als constructeur bij de voormalige wasmachinefabriek VELO en over de inmiddels historische wasmachines, radio`s en trapnaaimachines die te zien zijn bij de Historische Vereniging Barendrecht.
Andere films over VELO: Het VELO tijdperk I Reclamefim uit 1931 I Van 50 jarige tot sluiting